Bijbaan

Maaltijdbezorgen onder de zestien verboden

Verbod Jongeren van onder de zestien jaar mogen geen maaltijden meer bezorgen. De arbeidsinspectie had hiertoe geadviseerd vanwege verkeersongelukken.

Foto Robin van Lonkhuijsen/ANP Xtra

Jongeren onder de zestien jaar mogen vanaf 1 juli niet meer voor bedrijven werken als maaltijdbezorger. Dat heeft staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken, VVD) maandag de Tweede Kamer laten weten. Het verbod volgt op een oproep van de arbeidsinspectie, die de risico’s te groot vindt.

Met de komst van de e-bike was het aantal bezorgers van onder de zestien jaar toegenomen. De opkomst van het fietsbezorgen leidde tot verkeersongelukken waar jongeren van deze leeftijd bij betrokken waren. Zo kwam in januari 2019 een 15-jarige maaltijdbezorger door een ongeluk in Utrecht om. (NRC)