pop

Muziek en archief van Prince op TikTok

Muziek van de in 2016 overleden popster Prince is nu te gebruiken in de populaire videoapp TikTok. Gebruikers kunnen korte video’s maken met tot nu toe zes nummers van Prince. Het gaat om – steeds dertig tot zestig seconden - van ‘1999’, ‘Let’s Go Crazy’ tot ballads als ‘Purple Rain’. TikTok en The Prince Estate willen de invloedrijke muzikant zo introduceren bij een „new power generation” muziekliefhebbers.

The Prince Estate maakte ook een officieel Prince-account aan: @prince.4.ever, dat video’s, archiefmateriaal en interviews van de popster toont. Zoals zijn eerste televisie-interview in 1985.

Maandag werpt de app met een livestreamtour ook een blik in Paisley Park, het legendarische studiocomplex van Prince. „Prince doorbrak conventies en TikTok doet dat ook”, stelt Troy Carter, entertainmentadviseur namens The Prince Estate. „De toevoeging van zijn muziek aan onze catalogus zal onze gebruikers inspireren om op creatieve en onverwachte wijze verbinding te maken met zijn muzikale erfenis”, meldt TikTok.

Prince is de eerste grote popnaam die zich, via de erven, aan de videoapp verbindt. Muziek van bands als The Beatles en de Rolling Stones is er niet op te vinden.

Voor september is ook een luxueuze heruitgave aangekondigd van het album Sign ‘O’ The Times, dat meer dan zestig onuitgebrachte tracks gaat bevatten. Daar zullen ook twee concertopnames op staan, waaronder het enige concert dat Prince ooit gaf met Miles Davis.