Partijfusie

Partij Henk Otten gaat samen met nieuwe partij Henk Krol

Politiek GO van Henk Otten voegt zich bij de Partij voor de Toekomst van Henk Krol. Otten wordt „het geoliede motorblok” achter Krol, zegt hij zelf.

Henk Otten en zijn partij GO fuseren met de nieuwe partij van Henk Krol, de Partij voor de Toekomst. Dat bevestigen Otten en Krol maandagochtend na berichtgeving in De Telegraaf. Krol moet bij de komende verkiezingen de lijsttrekker worden, Otten de partijvoorzitter. De politici zeggen dat deze stap moet zorgen voor „de broodnodige consolidatie” in de Nederlandse politiek. In de samenwerking zal Krol voorlopig het gezicht blijven, maar komt de partij achter de schermen goeddeels in handen van de mensen rond Otten. Inhoudelijk worden economie en pensioenen de belangrijkste thema’s, zegt Otten. Krol benadrukte bij de oprichting van de Partij voor de Toekomst de omgang van de mens met de natuur. Dat thema wordt in het programma van de fusiepartij minder dominant. (NRC)