Partij voor de Dieren

Ruud van der Velden gekozen tot nieuwe partijvoorzitter

De Partij voor de Dieren heeft een nieuwe partijvoorzitter. De leden hebben dit weekend na een onlinecongres Ruud van der Velden gekozen, die sinds oktober vorig jaar al interim-voorzitter was na het royement van zijn voorganger Sebastiaan Wolswinkel. Wolswinkel werd negen maanden eerder door de leden van de PvdD verkozen tot voorzitter, tegen de zin van het partijbestuur. Het boterde al sinds het begin niet tussen hem de partijtop. Wolswinkel wilde meer transparantie en interne discussie en vond dat het partijbestuur in de weg stond. Dat zei hij ook meermaals in de media. Ook steunde hij Tweede Kamerlid Femke Merel van Kooten die na ruzie bij de PvdD opstapte. Volgens de partijtop zou Wolswinkel de partij hebben geschaad. (ANP)