Luchtvaart

‘British Airways ontslaat 350 piloten, rest krijgt minder loon’

British Airways, onderdeel van luchtvaartgroep IAG, ontslaat 350 piloten en plaatst er nog eens 300 in een ‘pool’ om ze opnieuw in te huren als dat nodig is. Hierover zou overeenstemming met de cockpitbemanning zijn bereikt, meldt de Britse The Sun zondag. De meeste piloten die worden ontslagen, hebben luchthaven Londen Gatwick als basis. Piloten die in de pool terechtkomen, worden voor de helft betaald. Het overige cockpitpersoneel krijgt 15 procent minder loon. De luchtvaartmaatschappij kondigde eerder aan tot 12.000 banen te willen schrappen vanwege de coronacrisis. Eerder waarschuwde British Airways dat het al zijn 4.300 piloten zou ontslaan en onder nieuwe voorwaarden weer zou inhuren vanwege het ontbreken van een akkoord over kostenbesparingen. (ANP)