Drugszaak Party King: tot 12 jaar geëist in hoger beroep

Criminaliteit Eerder kregen de kopstukken van de Brabantse criminele organisatie tot tien jaar celstraf. In hoger beroep wil het OM hogere straffen
Inval van opsporingsdiensten bij party-verhuurbedrijf Party King, dat dienst deed als dekmantel voor een groot drugsnetwerk in de provincie Noord-Brabant.
Inval van opsporingsdiensten bij party-verhuurbedrijf Party King, dat dienst deed als dekmantel voor een groot drugsnetwerk in de provincie Noord-Brabant. Foto Robin van Lonkhuijsen/ANP

Tegen drie hoofdverdachten in de strafzaak rond het partyverhuurbedrijf Party King in het Brabantse Best zijn maandag celstraffen tot twaalf jaar geëist. Volgens het Openbaar Ministerie zijn de drie mannen schuldig aan deelname aan een criminele organisatie die synthetische drugs produceerde en verkocht, meldt persbureau ANP.

Eerder kregen de verdachten van de rechtbank celstraffen tot tien jaar. Alfons G. zou de leider zijn geweest van de club, tegen hem werd twaalf jaar geëist. ‘Ondercommandant’ Bert L. moet volgens het OM elf jaar de cel in. Tegen de eigenaar van Party King, Rens H., werd tien jaar celstraf geëist.

Het bedrijf Party King zou een dekmantel zijn geweest voor een criminele club die op grote schaal drugs verkocht. De organisatie werd in 2016 na maandenlang afluisteren en observeren opgerold. Volgens het OM ging het om de grootste operatie in Nederland ooit. Uiteindelijk viel justitie met 1.500 medewerkers binnen op 124 locaties. Daarbij werden 56 mensen opgepakt.

Lees ook: Bij Party King waren de pillenmakers kind aan huis