Drugshandel

Roelf B. en Gert-Jan N. accepteren celstraf drugshandel Hongarije

Sziget De Nederlandse Roelf B., die wordt verdacht van grootschalige drugshandel op het Sziget-festival vorig jaar, accepteert een strafeis van acht jaar.

Voormalig atleet Roelf B. (22) en zijn vriend Gert-Jan N. (23) accepteren strafvoorstellen van respectievelijk acht en tien jaar cel van het Hongaarse OM. De Nederlanders werden vorig jaar opgepakt voor drugshandel op het Hongaarse muziekfestival Sziget. Dat hebben zij maandag in de rechtszaal in Boedapest gezegd, meldt persbureau ANP. Het voorstel van het Hongaarse OM voor N. was tien jaar, omdat hij volgens het OM de drugs had ingekocht en het initiatief nam voor de drugssmokkel en -handel. Mogelijk doet de rechter later maandag al uitspraak in de zaak. Nu de verdachten allebei het aanbod accepteren, wordt de zaak verder niet inhoudelijk behandeld. Indien de rechter beslist dat de straf proportioneel is, mogen de verdachten hun straf in Nederland uitzitten. (NRC)