Doden bij aanval op Pakistaans beursgebouw

Aanslag Vier gewapende mannen hebben de beurs in de Pakistaanse stad Karachi aangevallen. De schutters hebben zeker drie dodelijke slachtoffers gemaakt en zijn zelf omgekomen.
De ingang van de beurs in Karachi na de aanslag.
De ingang van de beurs in Karachi na de aanslag. Foto Akhtar Soomro/Reuters

Vier gewapende mannen hebben het beursgebouw in de Pakistaanse stad Karachi aangevallen. De schutters hebben zeker drie dodelijke slachtoffers gemaakt en zijn zelf ook omgekomen. Dat meldt persbureau Reuters maandag.

Lees ook: Terrorisme loont – en andere onaangename waarheden

De mannen kwamen rond tien uur ‘s ochtends aan en gooiden een granaat op het gebouw, dat in een streng beveiligd deel van de stad staat. Vervolgens beschoten de mannen de beveiligingspost en probeerden verder het gebouw binnen te dringen. Tijdens hun poging werden de mannen gedood. Bij het vuurgevecht zijn ook twee bewakers en een politieagent omgekomen. Daarnaast raakten zeker zeven mensen gewond bij de aanslag.

De verantwoordelijkheid voor de aanslag is opgeëist door het Bevrijdingsleger van Baluchistan (BLA), een seperatistische beweging die al enkele jaren actief is in een zuidwestelijke regio van het land. De groep verspreidde een foto waarop vier gewapende mannen te zien waren, die de aanslag gepleegd zouden hebben.

Het BLA pleegt vaker terreurdaden in Pakistan, ook in de bewaakte delen van Karachi. Zo eisten het in 2018 een aanslag op de Chinese ambassade in een beveiligd deel van de stad op, waarbij toen twee politieagenten en de schutters zelf omkwamen. De groep zei toen dat China het land uitbuit door de „rijkdommen” uit de grond te halen.