Arbeidsonrust

Opnieuw werkonderbreking bij Tata Steel tegen reorganisatie

Havenmedewerkers van staalbedrijf Tata Steel in IJmuiden hebben zondag het werk opnieuw neergelegd. Doordat een havenploeg om 14.00 uur het werk heeft neergelegd, kan volgens vakbond FNV een schip met staal niet naar het Verenigd Koninkrijk uitvaren. Vrijdag staakten havenmedewerkers ook al, na acties eerder deze maand. Het personeel is bezorgd over een ophanden zijnde reorganisatie met banenverlies. Ook het vertrek van Theo Henrar als directeur van Tata Steel Nederland, dat als ontslag wordt gezien, leidde tot woede. De bonden roepen Tata Steel onder meer op om geen gedwongen ontslagen door te voeren. Ook mogen geen onderdelen van Tata Steel Nederland worden verkocht en verzetten ze zich tegen integratie van Nederlandse activiteiten met Britse onderdelen. (ANP)