‘Ik probeer alle kleuren groente te eten’

In het mandje

Shiatsu-therapeut Elya Salié (38) koopt zoveel mogelijk biologische producten. „Ik probeer ook alle kleuren groente te eten, dat hoort bij de elementenleer van shiatsu.”

Waarom biologisch?

„De groenten zijn niet of minimaal bespoten en de bodem waarin ze geplant zijn, bevat minder gifstoffen, waardoor de voedingswaarde hoger is. En we zijn bijna vleesvrij. Alleen de kinderen (2 en 4) krijgen eens per week vlees, omdat ze vitamine B12 nodig hebben, wat je niet makkelijk uit ander voedsel haalt. Ik heb nu halal-kipfilet. Ik weet niet hoe die dieren leven, maar wel dat ze op een diervriendelijke manier aan hun einde zijn gekomen.”

Bent u door corona anders gaan inkopen?

„We eten meer sinaasappels, vanwege de vitamine A en C, dat is goed tegen virussen. Sinds ik kinderen heb gekregen, is er meer veranderd; toen ben ik meer op gezond eten gaan letten.”

Wat eet u vanavond?

„Waarschijnlijk tagliatelle met broccoli en witte saus, dat vind ik echt lekker. En wilde zalm, die bevat gezonde vetten.”

Chocola en chips moeten ook kunnen, zie ik.

„Zeker, het leven is ook om van te genieten. Het liefst heb ik pure of donkere repen, het moet wel als echte chocolade voelen. En ik let op fairtrade, zodat het niet de negatieve energie van kinderhandjes heeft. De chips is echt mijn lievelingschips. Een beetje heet, spicy, goede bite. Echt verslavend, de E-nummers hebben me te pakken, haha.”