Brieven

Eenden

Bedolven onder tsunami aan haat

Illustratie
Illustratie Cyprian Koscielniak

De eenden hebben dan toch gewonnen kopte de Achterpagina (25/6) naar aanleiding van het opheffen van het satirische Twitteraccount Optyfen met eenden.

Echt niet! Eenden zijn juist de grote verliezers. Arjen Fortuin, de auteur, heeft zich verkeken op de invloed van die dagelijkse kruiwagen shit die over eenden werd uitgestort. Doodleuk verkondigen dat eenden autobanden en zelfs kinderen aanvallen en dat gedweep met demonische meerkoeten heeft de populariteit van eenden ongekende schade toegebracht in een periode waarin de wilde eendenpopulatie dramatisch in aantal is afgenomen. Vogelbescherming Nederland heeft zelfs met het huidige ‘Jaar van de Wilde Eend’ en de smartphone-applicatie de ‘KuikenTeller’ de populariteit van dit waterwild nog niet kunnen verbeteren. Had die verbeten Twitteraar uit Woerden zich maar eens in het voorbeeldige voorplantingsgedrag van eenden verdiept, of in de ongekende diversiteit van de vogelfamilie en de smaak van op de huid gebakken eendenborst – dan had hij zeker eendvriendelijke tweets gecomponeerd.