Anti-racisme

Facebook past beleid aan na advertentieboycots

Facebook gaat zijn beleid aanpassen omtrent haatdragende berichten op het sociale medium. Topman Mark Zuckerberg maakte dat vrijdagavond bekend in een onaangekondigde livestream. Die vond plaats vlak nadat levensmiddelenconcern Unilever had gezegd dat het zich aansluit bij tientallen andere bedrijven die het sociale netwerk boycotten, omdat ze vinden dat Facebook te weinig tegen haatzaaien en racistische berichten doet. Facebook-posts waarvan de inhoud indruist tegen het beleid van het platform maar die wel nieuwswaardig zijn, krijgen voortaan een disclaimer. Berichten die oproepen tot geweld worden volgens Zuckerberg hoe dan ook verwijderd. Daarmee lijkt het beleid op dat van Twitter. Zuckerberg zei niet wanneer het nieuwe beleid ingaat. (NRC)