Amsterdam

Vrijspraak geëist voor voormalig ambtenaar radicalisering

‘Grijze campagne’

Het Openbaar Ministerie heeft donderdag vrijspraak gevraagd voor Saadia Ait-Taleb, die jarenlang het programma polarisatie en radicalisering van de gemeente Amsterdam leidde. Ze werd ervan verdacht te hebben gefraudeerd met facturen voor een geheime campagne. Volgens het OM is er onvoldoende bewijs voor fraude, hoewel er wel onprofessioneel zou zijn gehandeld. Er waren echter wel degelijk plannen voor de campagne waar de facturen voor betaald werden. Ait-Taleb werd in 2017 ontslagen door de gemeente op verdenking van belangenverstrengeling. Ze zou de mannelijke verdachte, met wie ze een relatie zou hebben gehad, voorrang hebben gegeven bij het gunnen van gemeentelijke opdrachten. Er werd daarop een strafrechtelijk onderzoek gestart naar corruptie en valsheid in geschrifte. (NRC)