Thuiskok Kokoscustard met limoenkaramel

Een exotisch dessert voor het weekend. De puddinkjes moeten minstens drie uur rusten in de koelkast; u kunt ze het best een dag van tevoren maken en ze een nacht in de koelkast laten.

Verwarm de oven voor tot 125 °C. Klop met een handmixer de eieren en 80 gram suiker luchtig. Verwarm de kokosroom en 200 ml water in een pan. Klop het door het eimengsel. Giet het mengsel in kleine ovenvaste vormen of in twee grotere vormen. Maak een waterbad door een grote schaal of braadslede met hoge rand met warm water te vullen. Zet de vormen met kokosmengsel in het water. Het water moet tot ongeveer tweederde van de vorm komen. Zet het waterbad ongeveer 1,5 uur in de oven. Het mengsel moet nét zijn gestold en nog een beetje wiebelen als je het voorzichtig aanraakt. Laat afkoelen en zet de vormpjes minimaal 3 uur voor het serveren in de koelkast.

Smelt 40 gram suiker in een pan en laat hem licht karamelliseren. Roer er 1 eetlepel water en 1 eetlepel vers limoensap door. Laat afkoelen zodat de karamelsaus niet te heet is wanneer hij over de koude pudding gaat. Schenk de karamelsaus over de pudding en serveer.