Zes gewonden bij steekincident Glasgow, dader doodgeschoten

Schotland Bij een steekincident in het centrum van Glasgow zijn zes gewonden gevallen, onder wie een politieagent. De dader is doodgeschoten door de politie.
Hulpdiensten verzamelen zich in Glasgow bij de plek waar het incident plaatsvond.
Hulpdiensten verzamelen zich in Glasgow bij de plek waar het incident plaatsvond. Foto Andrew Milligan/PA via AP

Bij een steekincident in het centrum van het Schotse Glasgow vrijdagmiddag zijn zes mensen gewond geraakt, onder wie een politieagent. Eerder werd vermoed dat onder de slachtoffers ook doden waren gevallen, maar dat blijkt toch niet het geval. Wel is de dader om het leven gekomen. De politie heeft hem neergeschoten, melden internationale persbureaus. De politie behandelt het incident niet als een terreurdaad.

De steekpartij vond plaats bij een hotel. Vijf mannen in de leeftijd 17 tot 53 raakten gewond. Ook werd een 42-jarige politieagent neergestoken en in kritieke maar stabiele toestand naar het ziekenhuis overgebracht. De politie doet onderzoek naar de toedracht.

Gewapende agenten

Op beelden op Twitter was te zien dat gewapende agenten door de straten rennen. Een groot aantal ambulances en politieauto’s was toegesneld.

De Britse premier Boris Johnson zei „diep bedroefd” te zijn door het incident in Glasgow. „Mijn gedachten gaan uit naar alle slachtoffers en hun familieleden”, schreef hij op Twitter. „Dank aan de moedige hulpdiensten voor hun ingrijpen.”

Twitter avatar policescotland Police Scotland Statement from Assistant Chief Constable Steve Johnson:
„We are continuing to deal with the incident on West George Street #Glasgow and would ask people to avoid the area.” https://t.co/xOHiwemEpG