Podcast

Het coronadagboek van Ilja Leonard Pfeijffer

Toen het virus genadeloos toesloeg in Italië, gaf schrijver Ilja Leonard Pfeijffer zichzelf een paradoxale taak: hij begon verslag te doen van niks, van de leegte in zijn stad Genua. Hoe kijkt hij terug?

Schrijver Ilja Leonard Pfeijffer woont in Genua. Toen de intensive cares overvol raakten, mensen stierven op brancards en begrafenissen werden verboden, begon hij te doen wat hij het beste doet: schrijven. Geen fictie, dit maal, maar een ooggetuigenverslag, de rauwe werkelijkheid van de stad. Vandaag verschijnt zijn 95ste en laatste verslag in NRC. Hoe kijkt hij terug?

Presentatie: Thomas Rueb
Productie: Henk Ruigrok van der Werven & Felicia Alberding
Montage: Yeppe van Kesteren

Lees hier alle columns van Ilja Leonard Pfeijffer terug: Dagboek Coronavirus