FIFA: WK Voetbal vrouwen 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland

Voetbal Naast Australië en Nieuw-Zeeland was Colombia in de race. Eerder waren Brazilië en Japan al afgehaakt, mede vanwege de coronacrisis.
De Sydney Opera House wordt verlicht in afwachting van de toewijzing van het WK-bid.
De Sydney Opera House wordt verlicht in afwachting van de toewijzing van het WK-bid. Foto EPA / Bianca de Marchi

Het Wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen in 2023 zal plaatsvinden in Australië en Nieuw-Zeeland. Dat heeft FIFA-voorzitter Gianni Infantino bekendgemaakt op een persconferentie. Colombia was de enige andere kandidaat.

Eerder hadden Brazilië en Japan zich al teruggetrokken uit de race. Brazilië deed dat omdat er, mede vanwege de coronacrisis, onvoldoende geld was om het toernooi te organiseren terwijl Japan, mede vanwege de uitgestelde Olympische Spelen, weinig heil zag in nog een groot toernooi.

Het WK zal plaatsvinden in juli en augustus, met voor de eerste keer 32 deelnemende landen. Op de vorige edities deden elke keer 24 landen mee. Huidig titelhouder is de Verenigde Staten, dat in 2019 Nederland in de finale versloeg met 2-0.

Twitter avatar AsOne2023 AsOne2023 WE DID IT! Australia and New Zealand have been granted the honour of hosting the @FIFAWWC 2023! This landmark decision is a moment for everyone to celebrate #AsOne! We stand ready to welcome the world and deliver the best ever @FIFAWWC 🇦🇺⚽️🇳🇿 https://t.co/L5zstNwIUP