Curaçao

Felle protesten in Willemstad om aangekondigde bezuinigingen

In Willemstad, de hoofdstad van Curaçao, zijn er betogingen geweest rondom het regeringsgebouw Fort Amsterdam. Er werden barricades in brand gestoken en de oproerpolitie werd ingezet. De demonstranten zouden het vertrek van premier Eugene Rhuggenaath eisen. Reden voor de protesten zijn de bezuinigingen die zijn regering heeft aangekondigd. Zo moeten bestuurders een kwart van hun salaris inleveren en gaan ambtenaren er 12,5 procent op achteruit. De bezuinigingen zijn een voorwaarde van de Nederlandse regering om in aanmerking te komen voor een noodsteunpakket. Curaçao, dat sterk afhankelijk is van toerisme, is door het virus zwaar getroffen. Duizenden mensen verloren hun baan sinds de grenzen sloten. Ook gaat het slecht met de grote Isla-raffinaderij. (NRC)