Brandveiligheid

Onderzoek: gebouw flatbrand Arnhem voldeed aan de eisen

Het gebouw aan het Arnhemse Gelderseplein, waarin tijdens nieuwjaarsnacht een fatale brand woedde, voldeed aan de wettelijke eisen voor brandveiligheid. Dat blijkt uit een onafhankelijk rapport dat woningcorporatie Vivare woensdag heeft gepubliceerd. Bij de brand kwam een gezin van vier vast te zitten in de lift. De 39-jarige vader en zijn vierjarige zoontje kwamen daarbij om het leven. De moeder en dochter raakten zwaargewond. Het onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksinstituut Crisislab. De brand ontstond volgens het rapport in het liftportaal van het gebouw nadat twee minderjarigen vuurwerk hadden afgestoken in de flat. Daarbij vlogen twee bankstellen die door bewoners waren achtergelaten in brand. De giftige rook die daarbij ontstond trok in de liftschacht, met fatale gevolgen. (NRC)