De zomer van 2020 wordt er een zonder…

De zomer van 2020 wordt er een zonder grootse huwelijken, festivals of kringverjaardagen. Alle tijd dus voor contemplatie. En om te schrijven. De Achterpagina nodigt u uit voor een zomerschrijfwedstrijd. Beschrijf in max. 600 woorden gebeurtenissen op een zomerse dag, liefst bloedstollend. Die dag mag zich in het verleden afspelen, nu of in de toekomst. Schuw literaire stijlmiddelen niet, maar weet: overdaad schaadt. Om het iets moeilijker te maken: het woord ‘corona’ mag er niet in voorkomen. Bonuspunten zijn te verdienen door één of meer van de volgende woorden te gebruiken: ‘grind’, ‘stoom’ of ‘umami’. Een jury bestaande uit Michel Krielaars (chef Boeken), Joyce Roodnat (columnist) en Marjoleine de Vos (dichter) selecteert de beste inzendingen voor publicatie in de krant.

Stuur uw korte verhaal vóór 1 augustus naar achterpagina@nrc.nl of naar NRC Achterpagina, Postbus 20673, 1001 NR in Amsterdam.