Tennis

Ook Djokovic zelf na organiseren van toernooi besmet coronavirus

De Servische toptennisser Novak Djokovic is besmet geraakt met het coronavirus. De huidige nummer één van de wereld bleek dinsdag positief bij een test in Belgrado, maar zou geen last hebben van symptomen van Covid-19. Dit maakte hij bekend in een verklaring. Ook zijn vrouw Jelena is besmet geraakt. Djokovic (33) kwam afgelopen tijd onder vuur te liggen wegens het organiseren van de Adria Tour, een serie van vier demonstratietoernooien in de Balkan. Zeker drie spelers die uitkwamen bij het tweede toernooi van de Tour in Kroatische kustplaats Zadar, bleken besmet met het coronavirus. Op de toernooien was publiek welkom en werden volop handen geschud. Collega-tennisser Andy Murray zei nadien dat Djokovic „zich niet van zijn beste kant had laten zien”. (NRC)