Alles mag! Knutselen met Micha Wertheim en Cristina Garcia Martin

Kunst Over kunstwerken wordt soms gedaan of ze heel belangrijk zijn. Je zou soms bijna vergeten dat het vooral leuk is om naar kunst te kijken. Kunst is eigenlijk een soort speelgoed voor je fantasie. Het wordt pas echt leuk als je er zelf van alles bij verzint.

Beeld Micha Wertheim en Cristina Garcia Martin

Poep is een woord dat je niet zo vaak in de krant ziet staan. Plas ook niet. Maar daar gaat het nu niet over. Of misschien toch een beetje. Want dit stuk gaat over kunst. Kunstenaars poepen en plassen ook. Sommige kunstenaars schilderen zelfs met poep. Waarom? Waarschijnlijk gewoon omdat ze daar zin in hadden.

Maar wat is kunst eigenlijk? Daar doen mensen vaak heel ingewikkeld over. Dan zeggen ze: kijk wat een bijzonder schilderij! Maar als je dan kijkt staat er helemaal niets op. Of alleen een groene stip.

Genoeg gepraat. Aan de slag. Want kunst is er om plezier mee te maken. Maak van deze pagina je eigen kunstwerk.

Lees ook over de inzendingen: Museum voor Belangrijke Kunst koopt zes kunstwerken aan

Net als alle kunst is ook deze pagina pas af als jij er mee verder gaat. Misschien wil je deze pagina wel na schilderen, of overschilderen of verscheuren en dan weer aan elkaar plakken, er een prop van maken en die laten vliegen. Alles mag!

 

Beeld Micha Wertheim en Cristina Garcia Martin.