Helmond

ME voert charges uit tegen ruim honderd jongeren

In Helmond zijn dinsdagavond zes arrestaties verricht nadat een groep van tussen de honderd en honderdvijftig jongeren zich misdroeg in het centrum. De jongeren gooiden met stenen en staken vuurwerk af. ME’ers voerden charges uit om de rust te herstellen en dreven de jongeren uit elkaar. Na middernacht werd het volgens de politie weer rustig op straat. Er zijn vijf jongeren aangehouden voor openlijke geweldpleging, de zesde arrestant had een mes op zak.

Een woordvoerder van de politie zei tegen Omroep Brabant dat de jongeren de straat op gingen na een aankondiging op sociale media over een illegale bokswedstrijd. „Voor zover ik weet heeft die wedstrijd niet plaatsgevonden, maar hebben de jongeren zich wel verzameld”, zegt hij.

De gemeente Helmond heeft een noodbevel afgekondigd waarin staat dat mensen tot zes uur ‘s ochtends alleen met reden op straat mogen gaan in het deel van de stad waar de rellen plaatsvonden. Volgens burgemeester Elly Blanksma (CDA) is „de grens bereikt", zei ze dinsdag.

Vorige week waren in Helmond illegale bokspartijen. Burgemeester Blanksma voerde daarna samen met de politie een gesprek met de organisator van dat evenement om herhalingen te voorkomen, meldt het Brabants Dagblad.