Dansende ringen
Het gaat niet alleen om de kleine opening in de ring, die is weliswaar noodzakelijk, maar belangrijker is de snelheid waarmee je de ringen aan elkaar verbindt om zo de opening te verbergen. De ringen zijn klassiek: David Copperfield, Harry Houdini en de Nederlandse goochelaar Richard Ross: allemaal hadden ze het ringenspel op hun programma staan. Goochelringen maakten voor het eerst hun opwachting in de Nederlandse letteren toen ze in het tijdschrift Barbarber in 1960 voor twintig gulden te koop werden aangeboden door de redacteuren K. Schippers, J. Bernlef en G. Brands.
/s3/static.nrc.nl/images/gn4/stripped/data59173662-f4bf4c.jpg|https://images.nrc.nl/SkRqO9yQQsTe9_1hgFfpgALxc1k=/1920x/filters:no_upscale()/s3/static.nrc.nl/images/gn4/stripped/data59173662-f4bf4c.jpg)
De truc met de ringen. Uit C. Odin, Les anneaux chinois (zonder jaartal)
C. Odin
De truc met de olifant
Een truc voor in een flinke camper: zet er een extra deur in die er net zo uitziet als de achterwand. Leid de olifant kalm naar binnen en sluit de deur. Leid de olifant naar achter, zet hem overdwars en doe vervolgens die extra deur dicht. Doe daarna de achterklep weer open: en voilà: de olifant is verdwenen. De olifant is vooral geschikt vanwege zijn omvang en zijn rustige karakter, maar in noodgevallen kan de truc ook met leeuwen of paarden worden uitgevoerd.
Harry Blackstone