In beeld

Entertainment tijdens corona: de comeback van de drive-in

Afstand houden van elkaar en toch op zoek naar entertainment tijdens de coronacrisis? Voor velen leidde het tot een hernieuwde waardering van drive-ins. Deze inrijdbioscopen zijn wereldwijd voor verschillende doeleinden ingezet: van protest tot diner, van filmvoorstelling tot sportwedstrijd.
Op 3 juni werd in het Olympisch Stadion in Amsterdam een drive-infilm vertoond. Dertig mensen met vitale beroepen waren welkom bij de vertoning van filmregisseur Martin Koolhoven. Nederlandse bioscopen mochten van half maart tot 1 juni geen bezoekers ontvangen. Inmiddels hebben zij hun deuren heropend, hoewel er niet meer dan dertig bezoekers aanwezig mogen zijn bij een vertoning.
Foto Remko de Waal/ANP
Het Las Vegas Circus in Porto Alegre, Zuid-Brazilië, treedt op in een drive-in-locatie. Het circus sloot in maart de deuren vanwege de coronapandemie, maar besloot terug te keren in een andere vorm. In Brazilië zijn volgens de officiële statistieken ruim 50.000 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.
Foto Silvia Avila/AFP
Filmgangers in Istanbul. Op de parkeerplaats van een supermarkt in de Turkse miljoenenstad werd een drive-in bioscoop ingericht.
Foto Yasin Akgul/AFP
Ook feesten kan vanuit de auto. De hiphopband Kontrafakt hield op 5 juni een concert op het racecircuit Orechova Poton, 45 kilometer vanaf de Slowaakse hoofdstad Bratislava. Langzaamaan worden coronamaatregelen ook in Slowakije verlicht, maar grote evenementen zijn nog niet toegestaan.
Foto Vladimir Simcek/AFP
Geparkeerde auto's bij een mis in de Indiase stad Bangalore. Het land nam al vroeg lockdownmaatregelen, maar ziet de laatste dagen een stijging in het aantal besmettingen en sterfgevallen. Maandag meldde het land vierhonderd bevestigde besmettingen en een recordaantal sterfgevallen.
Foto Aijaz Rahi/AP
Filmbezoekers kijken vanuit hun auto naar een vertoning van Grease. De bekende scheepswerf van rederij Harland and Wolff in Belfast in Ierland werd omgetoverd tot openluchtbioscoop.
Foto Paul Faith/AFP
Een groep mensen zit achter hun auto bij elkaar op het terrein van Skyline Drive-In in Brooklyn, New York.
Foto Angela Weiss/AFP
Ook demonstreren kan vanuit de auto. Medewerkers van Schiphol demonstreerden eerder deze maand met papieren met daarop letters die samen „zonder ons vliegt niks" spellen. De medewerkers zijn bezorgd over hun veiligheid en bescherming tegen het coronavirus op hun werk.
Foto Pieter Stam de Jonge/EPA
Een middelbare scholiere in het Amerikaanse Winchester, New Hampshire laat haar make-up doen. De Pioneer Valley High School organiseerde een corona-veilige diploma-uitreiking voor de veertig leerlingen die dit jaar hun diploma haalden.
Foto CJ Gunther / EPA
Bezoekers van een festival in het Griekse Glyfada, een buitenwijk van Athene. Vanwege de coronamaatregelen is het een drive-infestival geworden.
Foto Aris Messinis/AFP
Een luchtfoto van een partijbijeenkomst van de sociaal-democratische SPD in Dortmund, West-Duitsland. In plaats van een digitale bijeenkomst, koos het partijbestuur voor een drive-in op het terrein van een openluchtbioscoop. Oorspronkelijk was het terrein bestemd voor hoogovens.
Foto Ina Fassbender/AFP
De Hongaarse rockband Tankcsapda geeft een openluchtconcert voor automobilisten naast het vliegveld van de stad Debrecen. Concertgebouwen in het land zijn nog steeds dicht.
Foto Zsolt Czegledi / EPA
In plaats van zondagsbijeenkomsten in de kerk, komen gelovigen voor een drive-inmis bijeen op de parkeerplaats van de Sint Agneskathedraal in Rockville Centre, New York. Bezoekers moeten de gehele mis in de auto blijven zitten.
Foto Bruce Bennett/Getty Images/AFP
Een agent surveilleert tijdens een openluchtmusical op het vliegveld van Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka. Grote publieke evenementen zijn er nog verboden.
Foto Ishara S. Kodikara/AFP
Philip Kass, de Duitse poolstokhoogspringer, tijdens een wedstrijd in Düsseldorf op 12 juni. Het publiek was uitgenodigd om te komen kijken - vanuit de auto.
Foto Uwe Kraft/AFP