Podcast

Geo-engineering: draaien aan de thermostaat van de aarde

Met de hulp van technologieën ingrijpen in het klimaat om zo de opwarming van de aarde tot stilstand te brengen klinkt steeds aanlokkelijker. Het klimaatdoel om niet boven de 1,5 graad stijging uit te komen lijkt steeds verder uit bereik en met de beperking van de CO2-uitstoot wil het maar niet vlotten. Maar wat zijn dit voor technologieën en is het wel verstandig om in te willen grijpen in het klimaat?

Is geo-engineering dé manier om de opwarming van de aarde tegen te gaan of moeten we met onze vingers van de ‘thermostaat van de aarde’ afblijven? Is het verstandig om hiermee te experimenteren of is alleen al onderzoek hiernaar doen te risicovol?

Luister ook de vorige aflevering van Onbehaarde Apen: Corona: wat weten we nu?