ThuiskokSom tum

Deze groene papajasalade kunt u ook maken met andere groenten zoals wortels, koolraap of rettich. Als u geen kousenband heeft, kunt u die vervangen door sperzieboontjes.

Laat de garnalen ongeveer 15 minuten in lauw water weken. Schil de papaja en verwijder de pit. Snijd hem vervolgens op een mandoline of met een julienneschiller in dunne reepjes. Meng het limoensap, de vissaus en de suiker tot een dressing. Blijf roeren tot de suiker is opgelost. Houd de dressing apart.

Vijzel de garnalen en de knoflook, of stamp ze in een kom met je handen tot moes (gebruik handschoenen). Voeg de gewenste hoeveelheid pepertjes toe. Hoe meer je de peper vijzelt, hoe pittiger de salade wordt – doe dit naar eigen smaak. Voeg de bonen toe en vijzel ze zodat ze wat zachter worden. Gebruik een lepel om te roeren terwijl je vijzelt, dat maakt het stampen in een volle vijzel gemakkelijker.

Voeg de papaja, de tomaten en de dressing toe en meng. Proef of de salade zout en zuur genoeg is en breng hem eventueel op smaak met vissaus of limoensap. Roer er eventueel de pinda’s door.

Serveer direct.