Zes jongeren gearresteerd na rellen in Helmond

Helmond Een groep van zeker honderd jongeren gooide met stenen en stak vuurwerk af in de binnenstad van Helmond. Zes van hen zijn na ingrijpen van de politie aangehouden.
Politie in Helmond nadat een groep jongeren zich heeft misdragen op straat door met stenen te gooien en vuurwerk af te steken.
Politie in Helmond nadat een groep jongeren zich heeft misdragen op straat door met stenen te gooien en vuurwerk af te steken. Foto Rob Engelaar/ANP

De politie heeft dinsdagavond zes arrestaties verricht in Helmond, nadat een groep van tussen de honderd en honderdvijftig jongeren zich misdroeg in het centrum van de stad. De jongeren gooiden met stenen en staken vuurwerk af.

ME’ers voerden charges uit om de rust te herstellen en dreven de jongeren uit elkaar. Na middernacht werd het volgens de politie weer rustig op straat, maar er bleven agenten op straat om dat zo te houden. Er zijn vijf jongeren aangehouden voor openlijke geweldpleging, de zesde arrestant had een mes op zak.

De gemeente heeft een noodbevel afgekondigd waarin staat dat mensen zich tot zes uur ‘s ochtends alleen met gegronde reden op straat mogen begeven in het deel van de stad waar de rellen plaatsvonden.

Een woordvoerder van de politie zegt tegen Omroep Brabant dat de jongeren de straat op gingen na een aankondiging op sociale media over een illegale bokswedstrijd. „Voor zover ik weet heeft die wedstrijd niet plaatsgevonden, maar hebben de jongeren zich wel verzameld”, zegt hij.

Vorige week vonden er illegale bokspartijen plaats in het Weverspark. Burgemeester Elly Blanksma voerde daarna samen met de politie een gesprek met de organisator van dat evenement om herhalingen te voorkomen, meldt het Brabants Dagblad.