Recensie

Recensie Film

De heks verschuilt zich in dierenkarkassen in ‘The Wretched’

Horror ‘The Wretched’ verwijst naar allerlei horrorfilms uit de jaren zeventig en tachtig en vermengt horror met tienerperikelen. Zowel als horror als als tienerfilm is hij echter best wel saai.

‘The Wretched’: een heks in de kelder.
‘The Wretched’: een heks in de kelder.

Onder invloed van drugs viel de zeventienjarige Ben uit het raam, waarbij hij zijn arm brak. Voor straf wordt hij naar zijn vader Liam gestuurd, die op een jachthaven werkt. Ben moet vervelende klusjes doen op de pier waar de plezierjachten liggen aangemeerd. Hij vindt een beetje afleiding bij leeftijdsgenoot en collega Mallory. Ook de buren bieden afleiding, maar van een heel andere soort. Zo gedraagt buurvrouw Abbie zich vreemd en claimt haar vriend dat het stel helemaal geen kind heeft, terwijl het jongetje vlak ervoor nog buiten speelde.

De kijker heeft dan al een in 1985 gesitueerde proloog gezien waarin een heks huishoudt in een kelder. Dat vreemde wezen duikt 35 jaar later natuurlijk weer op en verschuilt zich in dierenkarkassen of in een diepe kuil onder een boomstronk.

The Wretched is de tweede film van The Pierce Brothers en kan bogen op redelijk overtuigende special effects. Hij verwijst naar allerlei horrorfilms uit de jaren zeventig en tachtig en vermengt horror met tienerperikelen. Zowel als horror- als als tienerfilm is hij echter best wel saai. Er volgt een plottwist die verrassend is, maar net niet helemaal logisch. Waarbij je je ook niet aan de indruk kan onttrekken dat de film emotioneel gezien niet het onderste uit de kan haalt. Wel zijn er grappige details. Zo kijkt Ben op ‘Witchipedia’ om te kijken of Abbie wellicht een heks is.