Arbeidsmarkt

‘Trump gaat per executive order uitgifte werkvisa opschorten’

President Trump gaat de uitgifte van werkvisa opschorten. Zo zou hij de arbeidsmarkt in de VS willen beschermen, nu miljoenen zonder baan zitten door de coronacrisis. Dat heeft het Witte Huis maandagavond bekendgemaakt, aldus Amerikaanse media. De beperkingen zou worden doorgevoerd per executive order en tot eind 2020 gelden. Honderdduizenden zouden zo uit de VS geweerd worden. Het betreft onder meer het visum voor hooggeschoolden. In april besloot het Witte Huis dat zeker twee maanden geen zogeheten green cards uitgegeven zouden worden. Die maatregel blijft ook tot eind 2020 van kracht. Eerder werd bekend dat de regering het visumbeleid verder wil aanscherpen. Dit leidde tot kritiek van veel bedrijven die vrezen dat ze onvoldoende bekwame arbeiders kunnen vinden. (NRC)