In beeld

Plastic moet bescherming bieden tegen het coronavirus

In steeds meer landen wordt stapsgewijs de lockdown weer opgeheven. Met de gevarieerde inzet van veel plastic mogen winkels, restaurants en andere ondernemingen voorzichtig weer open.
Op 12 juni heropenden veel openbare plekken in Californië, waaronder sportscholen. Wel luidt het advies afstand te bewaren of schermen te gebruiken, zoals deze sportschool in Redondo Beach doet.
Foto Frederic J Brown / AFP
In Parijs mag er weer gedineerd worden sinds maandag, in de rest van het land mocht dit al langer. Dit Parijse café maakte de zaak 'coronaproof'.
Foto Alain Jocard / AFP
Ook Vietnam neemt maatregelen. Taxichauffeurs in Hanoi hebben hun stoel en die van de bijrijder afgeschermd met plastic, om zo hun werk weer veilig te kunnen doen. In Nederland mag dit niet, meldde het kabinet woensdag, omdat het scherm het zicht en de bewegingsvrijheid van de bestuurder zou belemmeren. Ook zouden gordels en airbags minder goed werken met een scherm.
Foto Manan Vatsyana / AFP
Drie maanden lang konden deze moeder en dochter in Valencia elkaar niet bezoeken vanwege de coronamaatregelen. Dit is de eerste knuffel sinds het begin van de crisis, wel met plastic ertussen.
Foto Biel Alino / EPA
Sinds maandag kan er weer gereisd worden binnen het Schengengebied. Ook Griekenland laat weer toeristen toe. Dit resort is voorbereid.
Foto Dimitris Lambropoulos / AFP
Het inreisverbod voor buitenlanders is ook in Oekraïne opgeheven, wel moeten bezoekers uit landen met een relatief hoge besmettingsgraad eerst twee weken in quarantaine. Deze apotheek treft de nodige maatregelen om verspreiding van het virus te beperken.
Foto Yuri Dyachyshyn / AFP
Veel winkels in Mexico zijn gesloten vanwege het virus. Zo ook parken, scholen en toeristische attracties. Deze dierenwinkel is wel open.
Foto Fernando Llano / AP
De Thaise hoofdstad Bangkok gaat ook langzaam weer van het slot. Winkels mogen weer open, mits ze aan de eisen van de overheid voldoen. De economie van Thailand heeft de afgelopen maanden een klap gehad. Het land is erg afhankelijk van toerisme.
Foto Mlladen Antonov/AFP
Ook mogen restaurants in Bangkok weer bezoekers ontvangen. Minstens tot 30 juni geldt wel een avondklok in Thailand: tussen 23.00 en 03.00 uur moet bijna iedereen binnen blijven.
Foto Lillian Suwanrumpha/AFP
Deze vrouw in Bangkok treft eigen maatregelen tijdens het winkelen.
Foto Vivek Prakash / AFP
Een bus in Siliguri, India. Eind mei startte het openbaar vervoer in het land weer op, nadat de overheid de lockdownmaatregelen versoepelde.
Diptendu Dutta/AFP
Wuhan is de eerste stad waar het coronavirus uitbrak onder mensen. In januari ging de Chinese stad in strenge lockdown, sinds 6 mei mogen studenten weer naar school.
AFP
In Indonesië zijn nog veel bedrijven en instellingen gesloten. Kinderen mogen bijvoorbeeld nog altijd niet terug naar school, ook zijn restaurants en musea dicht.
Fajrin Raharjo/AFP