Luchtverkeer

KLM gaat aantal vluchten wereldwijd opschroeven

Luchtvaartmaatchappij KLM streeft ernaar in juli zo’n 80 procent van het normale aantal Europese bestemmingen aan te vliegen en driekwart van de intercontinentale bestemmingen aan te doen. In augustus wordt dat opgevoerd naar respectievelijk circa 95 procent en 80 procent, zo meldt het bedrijf.

In de maand juli verwacht KLM vijfduizend Europese vluchten uit te voeren. De prognose voor augustus is 11.000. Op het ogenblik wordt bij ongeveer de helft van de intercontinentale vluchten alleen vracht vervoerd. KLM verwacht door het versoepelen van reisrestricties met ingang van juli op een toenemend aantal intercontinentale vluchten ook weer passagiers te vervoeren. De maatschappij wil eerst zo veel mogelijk bestemmingen opstarten en daarna vaker gaan vliegen per bestemming. (ANP)