In beeld

Op elke straathoek te koop: mondkapjes

Sinds het coronavirus dat Covid-19 veroorzaakt zich over de wereld verspreidt, neemt ook het aantal mondkapjes in het straatbeeld toe. Wereldwijd zijn de kapjes te koop bij kledingwinkels, uit snoepautomaten en op straat.
Ook in de Amerikaanse staat New Jersey is overal mondbescherming te koop. Deze man verkoopt zelfgemaakte kapjes voor 5 dollar per stuk.
Foto Mark Makela/Getty Images/AFP
Een man verkoopt mondmaskers tijdens een gedeeltelijke lockdown in Karachi, Pakistan. Zaterdag werd er in het Zuid-Aziatische land een recordaantal nieuwe doden door de gevolgen van het coronavirus geregistreerd.
Foto Shahzaib Akbert/EPA
In een winkelcentrum in Bangkok worden mondkapjes verkocht in automaten die normaal gesproken voor snoep worden gebruikt. De uitbraak van het coronavirus lijkt redelijk onder controle in Thailand. De enige nieuwe besmettingen die er in de afgelopen 25 dagen bijkwamen, kwamen uit het buitenland.
Foto Jorge Silva/Reuters
Klanten wachten in de rij voor kledingwinkel Uniqlo in Tokio, dat nu ook mondkapjes verkoopt. Ook de webwinkel wordt drukbezocht: de site van Uniqlo ging vrijdag offline omdat er te veel klanten mondkapjes probeerden te bestellen.
Foto Kazuhiro Nogi/AFP
De regering van Zimbabwe heeft het dragen van mondkapjes in de openbare ruimte verplicht gesteld. In Harare worden langs de weg mondkapjes verkocht.
Foto Jekesai Njikizana/AFP
Volksdansers in Pakistan verkopen mondkapjes om toch nog wat geld te verdienen. Alle festiviteiten in het land zijn geannuleerd vanwege de uitbraak van Covid-19, waardoor de mannen geen werk hebben.
Foto Anjum Naveed/AP
In het Spaanse Valencia liggen naast M&M's, Twix en flesjes water ook ontsmettingsmiddelen en mondkapjes in de automaten. Sinds het begin van de uitbraak van het coronavirus zijn er in het land bijna 250.000 besmettingen geteld.
Foto Jose Jordan/AFP
Een voorbijganger staart door de winkelruit van het vorige week geopende 'The F...ing Mask' in Parijs. Mondkapjes in allerlei kleuren en printjes zijn in de Franse winkel te koop.
Foto Thomas Coex/AFP
In de VS worden mondmaskers verkocht speciaal voor de Amish. In Ohio werd een Amish-gemeenschap deze week getroffen door een uitbraak.
Foto Daniel Slim/AFP
In het centrum van Amsterdam is een winkel die de medische FFP2-mondkapjes verkoopt. Voor 9 euro per stuk gaan ze over de toonbank.
Foto Evert Elzinga/ANP
In Indonesië doet een dove vrouw een doorzichtig gezichtsmasker op bij haar man, zodat ze nog steeds kan liplezen.
Foto Boy Triharjanto/EPA
Voorbijgangers lopen langs een stalletje waar mondkapjes en plastic handschoenen worden verkocht in het Britse Basingstoke. Een aantal maatregelen is teruggedraaid in het Verenigd Koninkrijk, hoewel autoriteiten waarschuwen dat de uitbraak nog lang niet voorbij is.
Foto Adrian Dennis/AFP
Een vrouw loopt langs een winkel met etalagepoppen met gezichtsmaskers op in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. De meeste winkels zijn gesloten in Argentinië als onderdeel van de door de regering opgelegde beperkingen.
Foto AFP / Juan Mabromata
Een straatverkoper met een gezichtsmasker op een markt in Bangkok. Langzaam maar zeker komt het dagelijks leven weer op gang in de Thaise hoofdstad nadat steeds meer beperkingen worden opgeheven.
Foto AP / Gemunu Amarasinghe
Een straatverkoper verkoopt gezichtsmaskers met de teksten 'Black Lives Matter' en 'I Can't Breathe' in de buurt van de kerk in Houston, waar op dat moment de begrafenis van George Floyd gehouden wordt.
Foto Reuters / Go Nakamura
Een jongen verkoopt gezichtsmaskers in de kuststad Aden in Jemen. Door de jarenlange oorlog in het land hebben de autoriteiten in het land grote moeite om de uitbraak van het coronavirus onder controle te krijgen.
Foto AFP / Nabil Hasan
Ook in Afghanistan zijn er strenge beperkingen opgelegd nadat het aantal besmettingen snel steeg. Toch gaan verkopers de straat op om gezichtsmaskers te verkopen en zo eten op tafel te brengen, zoals hier in Kabul.
Foto Reuters / Mohammad Ismail