Engeland

Drie doden en gewonden bij mogelijke terreurdaad in Reading

In de Engelse plaats Reading zijn zaterdagavond drie mensen overleden bij een mesaanval. Nog eens drie mensen raakten zwaargewond. Er is een verdachte gearresteerd. Aanvankelijk werd gesproken over een „willekeurig” incident. Maar inmiddels gaat de politie uit van een terreurdaad. De antiterreureenheid heeft het onderzoek overgenomen. Onduidelijk is waarom dat is gebeurd. De aanval vond plaats in het park Forbury Gardens, waar eerder op de dag een betoging tegen racisme en politiegeweld was. Er lijkt nog geen sprake van een verband met dit protest, dat enkele uren voor het incident was afgelopen. Britse media melden dat de verdachte een 25-jarige man is van Libische afkomst. Hij zou sinds 2019 bekend zijn bij de veiligheidsdienst MI5. De politie wil daar niets over kwijt. (AP)