covid-19

Apple sluit vanwege virus opnieuw aantal winkels in de VS

Techreus Apple heeft besloten om elf winkels in vier Amerikaanse staten opnieuw te sluiten. De beslissing is genomen vanwege de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen in die regio’s. Het gaat om winkels in de staten Arizona, Florida, North Carolina en South Carolina. De beslissing is opvallend omdat de winkels pas een paar weken geleden werden heropend. In Nederland zijn Apple-winkels op 10 juni weer opengegaan.

Vrijdag werd ook bekend dat de cruisebranchevereniging Cruise Lines International Association heeft besloten dat grote cruiseschepen ten minste tot medio september niet aanmeren aan de Amerikaanse kusten. De reden voor dat besluit is het snel stijgen van het aantal coronabesmettingen in het land. Sinds medio maart mijden de bedrijven de VS. (NRC)