Voorzitter Europese atletiekfederatie Svein Arne Hansen overleden

1946-2020 De voorzitter van European Athletics werd afgelopen maart getroffen door een beroerte, waar hij niet meer van herstelde.
Hansen tijdens een persconferentie in het Amsterdamse Stedelijk Museum voorafgaand aan het EK Atletiek in 2016.
Hansen tijdens een persconferentie in het Amsterdamse Stedelijk Museum voorafgaand aan het EK Atletiek in 2016. Foto Vincent Jannink/ANP

De voorzitter van de Europese atletiekbond European Athletics Svein Arne Hansen is zaterdag op 74-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de bond bekendgemaakt. De Noor werd afgelopen maart getroffen door een beroerte, waar hij niet meer van herstelde.

Voordat Hansen aan de slag ging bij European Athletics werkte hij 24 jaar lang als wedstrijddirecteur van de Bislett Games, een atletiekevenement in Oslo. Onder zijn leiding groeide het evenement uit tot een van de belangrijkste in Europa. Ook was Hansen twaalf jaar de voorzitter van de Noorse atletiekfederatie.

Lees ook: Weinig getest? Lever je wereldrecord atletiek maar in

In 2015 werd Hansen verkozen tot voorzitter van European Athetics, waarna hij vorig jaar werd herkozen voor nog een termijn. Hij was de vijfde persoon die deze positie bekleedde en nam als voorzitter ook plaats in de raad van de wereldwijde atletiekfederatie World Athletics (tot voor kort IAAF geheten).

Interim voorzitter van de Europese bond Dobromir Karamarinov noemt Hansen een „grootse leider, een visionair voor onze sport en een charismatische persoonlijkheid in de atletiekfamilie”. Topman Christian Milz zegt dat de European Athletics-familie een „inspirerende leider en goede vriend” heeft verloren. „Hij deed altijd zijn best om de sport te promoten en altijd met een glimlach op zijn gezicht. We zullen hem allemaal missen.”

Twitter avatar EuroAthletics European Athletics European Athletics is deeply saddened to announce that its President Svein Arne Hansen has died at the age of 74 on Saturday. Svein Arne was European Athletics’ fifth president and was first elected in 2015 and then re-elected last year.
https://t.co/2HXCbIE7j1 https://t.co/dPSG2Rpo7o