Drie doden bij steekpartij in park Engelse plaats Reading

Geweld Het incident vond plaats in een park waar eerder op de dag een antiracismedemonstratie plaatsvond. De politie behandelt de steekpartij niet als terreurdaad.
Politieagenten in de buurt van Forbury Gardens.
Politieagenten in de buurt van Forbury Gardens. Foto Steve Parsons/PA Wire

In de Engelse plaats Reading zijn zaterdagavond drie mensen om het leven gekomen bij een of meerdere steekpartijen. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Nog eens drie mensen raakten zwaargewond. Er is een verdachte gearresteerd. De steekpartij wordt vooralsnog niet behandeld als terreurdaad, maakte de minister van Volksgezondheid Matt Hancock zondag bekend. De politie houdt de situatie wel scherp in de gaten, aldus Hancock.

De aanval of aanvallen vonden plaats in het park Forbury Gardens, waar eerder op de dag een demonstratie tegen racisme en politiegeweld plaatsvond. De organisator van het protest Nieema Hassan meldt op Facebook dat alle demonstranten veilig zijn en al vertrokken waren toen het incident plaatsvond.

Op Twitter spreekt de politie over een „ernstig incident”. Zij roept mensen op geen beelden te delen van de steekpartijen en niet te speculeren over wat er is gebeurd. De Britse premier Boris Johnson heeft gezegd in zijn gedachten bij de slachtoffers van de steekpartij te zijn en heeft zijn dank uitgesproken voor het aanwezige zorgpersoneel.

Twitter avatar BorisJohnson Boris Johnson #StayAlert My thoughts are with all of those affected by the appalling incident in Reading and my thanks to the emergency services on the scene.