‘Als er veel suiker in zit, koop ik het niet’

In het mandje

Student geneeskunde Vera (22), die nu tijdelijk in de ouderenzorg werkt, winkelt bij de Dirk een gezond diner bij elkaar. „Zonder groenten geen maaltijd.”

Wat zit er in je mandje?

„Crackers, tomaten, peren, spinazie à la crème, melk en een groenteburger. Maar ook drop en cola, ik ben niet heilig, haha. En ik koop voor het eerst sinds de coronasituatie handzeep, het was gewoon nu pas op.”

Wat eet je vanavond?

„Dat weet ik nog niet, ik improviseer alleen maar. Maar ik heb nog curry liggen, dus waarschijnlijk wordt het dat met courgette, paprika en vegetarische kipstukjes van huismerk 1 de Beste – die vleesvervanger probeer ik voor het eerst van dit merk.”

Wat improviseer je zoal?

„Ik ga in de winkel in mijn hoofd af wat ik nodig heb voor ontbijt, lunch en avondeten en wat ik nog in huis heb. Voor het diner koop ik altijd groenten in en koolhydraten en eiwitten. Dat is misschien niet verantwoord uit het oogpunt van een kok, maar ik krijg wel alle essentiële voedingsstoffen binnen.”

Gezond eten is dus belangrijk voor je.

„Natuurlijk, ik studeer niet voor niets geneeskunde! Deze worteltjes zijn m’n snackjes voor tussendoor. Maar ik heb dus ook cola en drop.”

En merken?

„Ik let vooral op wat er in zit. Als het veel suiker bevat, koop ik het niet. Ik koop veel volkoren- en lightproducten. Ook let ik op aanbiedingen, ik ben toch een student.”