Voetbalpraatprogramma

Adverteerders weg bij ‘VI’ om uitlatingen van Johan Derksen

Scheermesjesbedrijf Gillette en kiwimerk Zespri kopen geen reclametijd meer in rond het tv-programma Veronica Inside vanwege de ophef rond uitspraken van Johan Derksen en René van der Gijp. Gamma en SNS Bank zeggen met Veronica in gesprek te willen. Dat meldt persbureau ANP donderdag. Derksen wordt onder meer een racistische grap over rapper Akwasi verweten. Hij zei dat hij Akwasi „een ontzettend vervelende raaskallende rapper” vindt en dat hij bij de Black Lives Matter-protesten op tv „alleen maar schreeuwende gekkies” ziet. Een man die verkleed als Zwarte Piet naar een BLM-protest in Leeuwarden kwam, noemde hij „een held”. Vervolgens zei Derksen: „Weten we zeker dat dat niet Akwasi is?” Op sociale media ontstond veel woede over de opmerkingen van het tweetal. (NRC)