Kunstroof

‘Foto’s opgedoken van gestolen Van Gogh uit Singer Museum’

Er zijn foto’s opgedoken van het schilderij Lentetuin, de pastorietuin te Nuenen in het voorjaar (1884) van Vincent van Gogh, dat eind maart werd gestolen uit het Singer Laren Museum. Kunstdetective Arthur Brand zegt de foto’s gekregen te hebben, nu zijn ze in bezit van De Telegraaf. Op een van de foto’s is een krant van 30 mei te zien. De Telegraaf stelt dat experts hebben vastgesteld dat het niet om een vervalsing gaat. Onder in het schilderij zou een nieuwe kras te zien zijn, maar verder lijkt het geen beschadigingen te hebben opgelopen. Tegenover persbureau AFP zegt Brand dat de foto’s circuleren in het criminele circuit, „mogelijk om een koper te vinden”. Een woordvoerder van het Singer Laren zegt tegenover ANP verheugd te zijn dat er een teken van leven is van het schilderij. (NRC)