Facebook verwijdert advertentie van Trump wegens gebruik nazisymbool

Politieke campagnes

Facebook heeft een advertentie van het campagneteam van Donald Trump verwijderd vanwege het zaaien van haat. De advertenties, die gericht waren tegen de radicaal-linkse groep Antifa, toonden een omgekeerde driehoek. De Anti-Defamation League, een joodse ngo die antisemitisme bestrijdt, zei dat het symbool „praktisch identiek” is aan de omgekeerde driehoek die „door het naziregime werd gebruikt om politieke gevangenen in concentratiekampen te classificeren”.

De advertentie was erop gericht om Antifa te betitelen als een terreurgroep. Volgens Trumps campagneteam wordt het driehoeksymbool veel gebruikt door Antifa. Historicus Mark Bray, auteur van Antifa. The Anti-fascist Handbook, zegt tegen The New York Times dat de rode driehoek „niet eens onderdeel is van de symboliek van Antifa in de Verenigde Staten”.

Onlangs verwijderde Twitter al een bericht van de Amerikaanse president en plaatste het sociale medium bij verschillende berichten van Trump een waarschuwing.

Eerder op donderdag kwam naar buiten dat Trump heeft gezegd dat journalisten „smeerlappen” zijn die geëxecuteerd moeten worden. Dat beweert de voormalige nationale veiligheidsadviseur John Bolton in zijn memoires die binnenkort uitkomen. Een voormalige speechschrijver van de Amerikaanse oud-minister van Defensie James Mattis onderschrijft die bewering van Bolton op Twitter.