Werkloosheid

Randstad verlengt NOW-regeling niet, uitzendkrachten op straat

Uitzendkrachten van Randstad, Tempo-Team, Yacht en BMC met een tijdelijk contract die momenteel geen werk hebben door de coronacrisis, staan vanaf maandag op straat. Eigenaar Randstad Groep Nederland heeft woensdag bekendgemaakt dat zij vanaf 22 juni „beroep moeten doen op de WW”. Een woordvoerder zegt niet te kunnen toelichten om hoeveel mensen het gaat.

De afgelopen maanden werden alle uitzendkrachten doorbetaald dankzij de NOW-regeling. Bedrijven die gebruik maken van deze overheidsregeling voor noodlijdende bedrijven, mogen hun werknemers niet ontslaan. Randstad heeft woensdag bekendgemaakt geen beroep te doen op de verlenging van de regeling, waardoor het wel mogelijk is dienstverbanden te beëindigen. (NRC)