We’ll meet again

Britse zangers Vera Lynn overleden (103)

De Britse zangeres Vera Lynn, wereldberoemd vanwege het oorlogsnummer ‘We’ll meet again’ uit 1939, is overleden op 103-jarige leeftijd. Dat heeft haar familie bekendgemaakt, schrijven Britse media donderdag. Lynn stak tijdens de Tweede Wereldoorlog de Britse strijdkrachten een hart onder de riem door ‘We’ll meet again’ te zingen. Miljoenen Britse huishoudens luisterden naar haar boodschap van verlangen en optimisme. Het nummer werd een symbool voor hoop tijdens de oorlog en bezorgde Lynn de bijnaam The Forces’ Sweetheart. Ook dit jaar werd het nummer veel gedraaid in het Verenigd Koninkrijk. In mei, 75 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog, stond Lynn als oudste artiest ooit met het nummer in de Britse hitlijsten. De zangeres overleed thuis, in het bijzijn van familie. (NRC)