Rijst

Mars neemt merk Uncle Ben’ s onder de loep vanwege racisme

Rijst- en sauzenmerk Uncle Ben’s verdwijnt waarschijnlijk in zijn huidige vorm uit de schappen. Moederbedrijf Mars maakte woensdag via een persbericht bekend dat het merk Uncle Ben’s, inclusief het logo met een donkere man, grondig tegen het licht wordt gehouden”. Mars stelt dat „nu het juiste moment is om het merk te laten evolueren”. Mars verwijst daarbij naar „geluiden van klanten, in het bijzonder van de zwarte gemeenschap” en benadrukt dat „racisme niet thuishoort in de maatschappij”. Over het precieze tijdspad van de evolutie van Uncle Ben’s is Mars minder concreet.

Uncle Ben’s-producten zijn bij verschillende grote Nederlandse supermarkten te koop. Met ‘Uncle’ worden niet alleen ooms, maar werden vroeger ook oudere slaven in de VS aangeduid. (NRC)