Nederland

Dode in Zwolle en veel materiële schade door noodweer

In Zwolle heeft het noodweer woensdagavond een leven geëist. Een fietser kwam om het leven door een omvallende boom. Dat bevestigt een woordvoerder van de Veiligheidsregio IJsselland na berichtgeving van lokale media. De vrouw fietste met haar echtgenoot in de wijk Stadshagen toen de boom op haar viel en ze ter plaatse overleed. Het is niet duidelijk of de boom is omgewaaid of dat er sprake was van een blikseminslag. De partner van de vrouw is fysiek ongedeerd. Volgens de woordvoerder is er op meer plekken in Zwolle stormschade. Ook buiten de Overijsselse stad heeft het onstuimige weer schade en overlast aangericht – vooral in de zuidelijke en westelijke provincies. Zo moesten er in Vlissingen zestien appartementen ontruimd worden door wateroverlast. (NRC)