Overstekende ganzen

Wielrenner Niki Terpstra zwaargewond na val

Profwielrenner Niki Terpstra is dinsdag zwaargewond geraakt bij een valpartij tijdens een trainingsrit. De 36-jarige Nederlandse kopman van de Franse formatie Total Direct Energie kwam hard ten val op de dijk tussen Enkhuizen en Lelystad toen hij rijdens achter de scooter uitweek voor overstekende ganzen en tegen een rotsblok knalde. Hij moest worden overgebracht naar het ziekenhuis. Terpstra was niet in levensgevaar maar zal „nog wel een paar dagen moeten blijven” in het ziekenhuis, aldus zijn vrouw in een bericht op Instagram. Terpstra ligt op de intensive care met een klaplong, hersenschudding, gebroken ribben en een gebroken sleutelbeen. Het is de vraag of hij in actie kan komen in het vervolg van het wielerseizoen, bijvoorbeeld tijdens Tour de France, die op 29 augustus begint. (NRC)