CDA

Wopke Hoekstra definitief niet in de race om lijsttrekkerschap

Minister van Financiën Wopke Hoek-stra stelt zich definitief niet kandidaat voor het lijsttrekkerschap van het CDA. Dat heeft hij woensdag gezegd in een interview in De Telegraaf. Hoekstra was samen met minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge en staatssecretaris van Economische Zaken Mona Keijzer de meest genoemde kandidaat voor het lijsttrekkerschap van de partij. Als reden geeft Hoekstra dat hij „meer een bestuurder dan een beroepspoliticus” is. „Ik wil dicht bij mezelf blijven. Een partijleider is iets anders dan een minister, verschillende rollen vragen andere dingen”, aldus de minister. Hoekstra zei al voor de kerst tot de conclusie te zijn gekomen dat hij zich geen kandidaat stelt. De CDA-leden kiezen Leden kiezen tussen 6 en 9 juli digitaal de nieuwe lijsttrekker. (NRC)