In beeld

Venezolaanse migranten onderweg naar huis

Honderden Venezolaanse migranten die de afgelopen jaren naar buurland Colombia vluchtten, zijn begonnen aan hun terugreis. Vanwege de lockdowns in Colombiaanse steden hebben veel Venezolanen geen werk of onderkomen meer. En dus wachten ze in tentenkampen tot ze naar de grensovergang kunnen, bij de noordoostelijke stad Cúcuta.
Begin juni werd dit tentenkamp opgezet vlakbij een snelweg in Bogota. Honderden Venezolaanse vluchtelingen verblijven hier in afwachting van hun terugreis naar Venezuela, via de noordoostelijke stad Cúcuta.
Foto Mauricio Duenas Castaneda / EPA
Afgelopen jaren werden in verschillende delen van Colombia, zoals in de hoofdstad Bogotá, tijdelijke kampen opgezet om Venezolaanse vluchtelingen op te vangen.
Foto Luisa Gonzalez / Reuters
Bij het binnengaan van het tentenkamp wordt de temperatuur opgenomen van de Venezolaanse migranten.
Foto Luisa Gonzalez / Reuters
Een Venezolaanse vrouw in haar tent, in het kamp in Bogota, vorige week.
Foto Luisa Gonzalez / Reuters
Twee personen in het tentenkamp dansen.
Foto Raul Arboleda / AFP
Ook de tenten worden gedesinfecteerd, in een poging om het coronavirus in te dammen.
Foto Raul Arboleda / AFP
Venezolanen die eerder naar Colombia waren gevlucht, wachten in lange rijen bij de Simón Bolívar Brug, bij de Colombiaans-Venezolaanse grens.
Foto Alex Perez / AFP
Voor zij per bus naar de Tienditasbrug worden gebracht, waar ze de oversteek naar Venezuela maken, worden ze bespoten met desinfectiemiddel door de Colombiaanse politie.
Foto Schneyder Mendoza / AFP
Het gaat om honderden Venezolaanse vluchtelingen die eerder de economische crisis in hun land ontvluchtten naar buurland Colombia. Door de coronacrisis willen velen van hen echter weer terug, onder andere omdat werk in de informele sector stil is komen te liggen.
Foto Schneyder Mendoza / AFP
Een politieagent doet polsbandjes om bij Venezolanen die op het punt staan de bus in te stappen.
Foto Schneyder Mendoza / AFP
De Colombiaans-Venezolaanse grens is officieel dicht vanwege de coronacrisis, maar om de vluchtelingen terug te laten gaan is deze zogeheten 'humanitaire corridor' in het leven geroepen.
Foto Schneyder Mendoza / AFP
Een luchtfoto van het tentenkamp dat bij de Tienditasbrug, nog in Colombia, is opgezet om de honderden Venezolanen op te vangen.
Foto Edinson Estupinan / AFP