Himalaya

Zeker drie Indiase militairen dood bij schotenwisseling grens China

Bij een schotenwisseling aan de grens tussen India en China zijn een Indiase officier en twee soldaten om het leven gekomen. Dat meldde het Indiase leger dinsdagochtend. Het is voor het eerst sinds 1975 dat er doden zijn gevallen bij een gewelddadige confrontatie tussen de twee militaire grootmachten, in het grensgebied bij de Himalaya. Legereenheden staan er tegenover elkaar in de Galwan-vallei; beide landen maken al decennialang aanspraak op het gebied. Volgens het Indiase leger vond maandag een incident plaats waarbij aan beide kanten slachtoffers zijn gevallen. De Chinese regering zei eerder dinsdagochtend dat het niet op de hoogte was van een incident bij de grens met India. Ruim vijftig jaar geleden vochten India en China een oorlog uit om het grensgebied. (Reuters)