Televisiemaker Aad van den Heuvel (84) overleden

Aad van den Heuvel (1935-2020) De bekende televisiepresentator, televisiemaker en journalist Aad van den Heuvel is op 84-jarige leeftijd overleden.
Aad van den Heuvel in 1982.
Aad van den Heuvel in 1982. Foto Vincent Mentzel

Aad van den Heuvel, bekend als presentator en televisiemaker, is afgelopen week overleden op 84-jarige leeftijd. Dat heeft zijn familie maandag bekendgemaakt, meldt persbureau ANP. Van den Heuvel was al enige tijd ziek. De dienst voor zijn uitvaart werd zaterdag in kleine kring gehouden. Er zal nog een herdenkingsdienst volgen.

Van den Heuvel werd bekend bij het Nederlandse publiek met televisieprogramma’s als de Alles is Anders Show, Ook dat nog! en de J.C.J. Van Speyk-show. Eind jaren vijftig begon hij zijn carrière bij de KRO, waar hij vanaf 1960 voor actualiteitenprogramma Brandpunt werkte.

In de jaren daarna werkte hij mee aan talloze Nederlandse programma’s. Het satirische programma Ook dat nog!, waarvan Van den Heuvel presentator en eindredacteur was, won in 1990 een Gouden Televizier-Ring. In 2012 was hij als presentator op televisie te zien bij NTR-programma De Halve Maan. Daarin wilde hij nuance brengen in de manier waarop er naar de revoluties in het Midden-Oosten werd gekeken.

De KRO-NCRV wijdt maandagavond een extra uitzending aan het werk van Van den Heuvel. Daarin zullen onder anderen Erik van Muiswinkel, Hans Böhm en Matthijs van Nieuwkerk aan het woord komen over de overleden televisiebekendheid. De omroep noemt Van den Heuvel „veelzijdig en gepassioneerd”.

Twitter avatar KroNcrv KRO-NCRV Vandaag bereikte ons het droevige nieuws dat onze oud-collega Aad van den Heuvel is overleden. Aad was betrokken, veelzijdig en gepassioneerd en bovenal een doorgewinterde journalist in alles wat hij deed voor de KRO. Wij wensen zijn familie alle sterkte toe. https://t.co/ZCsSGhUXgq